Selecteer een pagina

Onze wagens

2022-2023

"Lets Get Ready to Rumble"

Boxwagen  

Prijzen:
2de Optocht Den Haaykaant 
1ste optocht Faantelaand
Publieksprijs optocht Den Haaykaant  

In een kolkende boksarena neemt Henk de Hikker (7 voudig wereldkampioen boxen) het op tegen Nico de Natte. Onder de klanken van Eye of The Tiger en ondersteund door een uitzinnige menigte betreed Nico de Natte de ring, maar het plezier is van korte duur. Binnen 1 seconde weet Henk de Hikker de pot te winnen en druipt Nico de Natte onder de klanken van “Oei Oei Oei – Johan Cruyff” af. Een wagen vol toneel en detail vermaakt van het begin tot het eind.  

2021-2022

"Hoera Retteketet!"

Wederom een jaar waarin Covid bepaalde hoe carnaval gevierd moest worden. Enkel weken voor carnaval bleken we in ieder geval de cafés in te mogen en was feesten weer mogelijk. Om de optocht en zo de creativiteit van het dorp niet een jaar verloren te laten gaan werd door de SRK “Zak Es Lekker Outdoor” opgericht. Een groot festivalterrein waarbij heel het dorp mee deel kon nemen en zijn of haar favoriete carnavalslied uit kon beelden op wat voor manier dan ook. Wij kozen voor het nummer Hoera Retteketet van Vader Abraham. Vanaf de bank keken Charel en Bets naar de laatste persconferentie over Covid waarin Mark Rutte en Ernst Kuijpers melden dat het tijd is voor carnaval. Binnen enkele seconde veranderd de persconferentie in een groot café en vieren alle leden de tweede kamer carnaval.  

2020-2021

"De Grote Haaykaant Quizzztocht"

Door Covid konden helaas de standaard carnavalsevenementen niet doorgaan, tijd om ons creativiteit eens op een andere manier in te zetten. In een tijd waar vooruit kijken erg lastig was kozen wij er daarom voor om met het gehele dorp eens terug te kijken op onze mooie carnavalsgeschiedenis. In een 3 weken durende quiztocht waren er elke week 11 carnavalsvragen te beantwoorden voor jong en oud.  

Honderden deelnemers deden wekelijks fanatiek mee en zo bleef carnaval toch nog een beetje carnaval! 

2019-2020

"It Giet Oan"

Elfstedentocht

Prijzen:
1ste gezamenlijke optocht Den Haaykaant, T’ Faantelaand
Publieksprijs gezamelijke optocht Haaykaant Faantelaand

Met deze wagen blikte C.V. Oké terug op een oer Hollands stukje sport cultuur, namelijk de Elfstedentocht. 111 jaar was het geleden dat de eerste tocht der tochten werd verreden, met sneeuw en gure wind waand iedere toeschouwer zich even op de kille koude wateren in Friesland.

2018-2019

"Als ze ons missen"

Vissers

Prijzen:

1ste optocht Den Haaykaant

Publieksprijs optocht Den Haaykaant

2de Optocht Faantelaand

Publieksprijs optocht Faantelaand

Met een volledige vloot aan boten, afgeladen vol aan vissers trok de wagen van Oké door de optocht van Den Haaykaant en T’ Faantelaand. Een wagen vol afgestompte vissers opzoek naar fuiken en netten vol vis, en die vonden ze, want bij de vraag “wie er beet had?” werd het feest en klonk er vanuit 40 kelen “Nico heeft beet!”.

2017-2018

"La frituur"

4de Optocht Den Haaykaant

2de buiten categorie optocht  Faantelaand

In een restaurant waar enkel obers met x benen mochten werken, de muizen over tafel liepen en koks door één keer te niezen zelfs de oesters maakte werden in Restaurant La Frituur de lekkerste recepten opgediend bij een iedereen die plaats durfde te nemen!

2016-2017

Ierland

Prijzen:

4de prijs optocht Den Haaykaant

3de prijs buiten categorie optocht Faantelaand

Het was carnaval, maar het leek wel Saint Patrick’s Day in de straten van Den Haaykaant en T’ Faantelaand. Met klavertjes vier en de welbekende regenboog ging Oké opzoek naar de grote pot met goud en die werd gevonden!

2015-2016

Surfers

Prijzen:

4de prijs optocht Den Haaykaant

5de prijs buiten categorie optocht Faantelaand

2014-2015

Oktoberfest

Prijzen:

6de prijs optocht Den Haaykaant

6de prijs buiten categorie Faantelaand

2013-2014

Mijnwerkers

Prijzen:

6de prijs optocht Den Haaykaant

6de prijs buiten categorie Faantelaand

2012-2013

Casino

Prijzen:

1ste (kleine wagen) optocht Den Haaykaant

1ste (kleine wagen) buiten categorie optocht Faantelaand

2011-2012

Disco

Prijzen:

2de (kleine wagen) optocht Den Haaykaant

4de (kleine wagen) buiten categorie optocht Faantelaand

2010-2011

Asterix en Obelix

Prijzen:

4de loopgroepen den Haaykaant

2009-2010

Raceauto

Prijzen:

3de loopgroepen Den Haaykaant

2008-2009

Super Mario

Prijzen:

4de loopgroepen Den Haaykaant